Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pénteken jelentősebb visszarendeződés történt a nyugat-európai és az amerikai tőzsdéken a csütörtöki erőteljes emelkedés után.

Hozzátette, a Budapesti Értéktőzsdét a hangulat vezérelte kereskedés jellemezte pénteken, vállalatspecifikus hírek nem érkeztek, az alacsony volumen alapján látható, hogy inkább eladói nyomás volt a BUX indexen, és a világ más tőzsdéin is.

  • Mol 10 forinttal, 0,36 százalékkal 2740 forintra gyengült, 897,4 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 45 forinttal, 0,42 százalékkal 10 725 forintra csökkent, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 7,5 forinttal, 1,96 százalékkal 376 forintra esett, forgalma 77,4 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,74 százalékkal 8100 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3644,03 ponton zárt pénteken, ez 6,32 pontos, 0,17 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!