A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 0,82 százalékos emelkedéssel zárt szerdán. Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint egyértelműen felülteljesített a budapesti piac az európai és az amerikai piacokhoz képest.

Mol 8 forinttal, 0,28 százalékkal 2900 forintra; az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,05 százalékkal 17 265 forintra; a Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,29 százalékkal 9820 forintra erősödött. A Magyar Telekom árfolyama változatlanul 839 forinton maradt.

Richter erősödése mögött az elemzés szerint az állhat, hogy a vállalat csütörtökön esedékes pénzügyi jelentésében az elemzők érdemi javulásra számítanak – írja az MTI.

A BUMIX 0,5 százalékos emelkedéssel zárta a szerdát az előző naphoz képest.

 

Meglepi-e újra a piacot az MNB?

Óriási meglepetés lenne, ha az MNB Monetáris Tanácsa ismét elutasítaná a 100 bázispontos kamatvágást, de délutánig még csak a találgatás marad. A januári visszafogás melletti érvek utólag nem igazolódtak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!