A részvénypiac forgalma 4,6 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, Európában nem volt jó a hangulat, a tengerentúlon vegyes volt a kép, így a BUX-index 1,26 százalékos emelkedésével felülteljesített.

Az elemző szerint jó erőben volt szerdán a Budapesti Értéktőzsde, azonban a forgalom nagyon alacsony, bár ez nem váratlan a két ünnep között.

Hozzátette, a vezető részvények közül különösen az OTP és a Mol volt erős, utóbbit segítette az olajár enyhe emelkedése.

Török Lajos egyúttal jelezte, a részvényekkel összefüggésben egyéni hír nem érkezett.

A Mol 60 forinttal, 2,46 százalékkal 2500 forintra erősödött, 1,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 215 forinttal, 1,33 százalékkal 16 420 forintra nőtt, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 410,50 forintra emelkedett, forgalma 70,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,12 százalékkal 8700 forintra erősödött, a részvények forgalma 340,9 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4209,66 ponton zárt szerdán, ez 44,18 pontos, 1,06 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!