Az elmúlt három hónapban jelentőset emelkedő európai részvénypiacok könnyedén korrekcióba kezdhetnek, s ennek mértéke elérheti akár a 20 százalékot is - mondta Marc Faber, neves befektető a CNBC-nek. Ez azonban nem kell hogy bárkit is megrémítsen, ha bekövetkezne egy ilyen mértékű áresés, akkor az kiváló vételi lehetőséget nyújthat. Faber elmondása szerint hosszú idő óta először kezdett európai részvények vásárlásába. A vezető európai indexek a júniusi mélypont óta mintegy 15 százalékot emelkedett. A várható korrekció ellenére a szakember nem véli úgy, hogy az európai tőzsdéken újabb mélypontokra kellene számítani.

Vásároltam részvényeket Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban is az elmúlt 3-4 hónap folyamán - mondta. Az európai részvények jobb befektetési lehetőséget nyújtanak jelenleg, bármely más európai eszköznél - tette hozzá. Faber ugyanakkor negatív véleménnyel van a részvénypiaccal kapcsolatban a következő három hónapra vonatkozóan. Nem vár összeomlást, de a jelenlegi árszintekről már várható egy kiadósabb visszaesés, amelyet érdemes lehet a vételi pozíciók növelésére kihasználni.

DAX30 alapú CFD
Kép: Alfatrader


Szerinte ha bekövetkezne a legrosszabb és egyes perifériás tagállamok az eurózóna elhagyására kényszerülnének, akkor ezen országok cégeinek részvényei jobb befektetésnek bizonyulhatnak, mint a bankbetét. Véleménye szerint ha valamely ország kilépne az eurózónából, akkor az hosszabb távon pozitív hatással lehetne az adott ország részvénypiacára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!