Az eurót a kora reggeli 349,83 forint után este hat órakor 350,10 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 298,52 forintról 298,38 forintra csökkent, a svájci franké pedig 325,69 forintról 326,57 forintra emelkedett.

Augusztusban a forint erősödött. A hónap eleje óta 2,3 százalékkal az euróval, 1,0 százalékkal a dollárral és 1,9 százalékkal a svájci frankkal szemben.

A térségbeli devizák, a lengyel zloty, a cseh korona és a román lej augusztusban gyengültek az euróval szemben. A zloty 0,4 százalékkal, a korona és a lej pedig 0,3 százalékkal.

Az év eleje óta a forint az euróval szemben 3,5 százalékkal erősödött, a lengyel zloty 0,5 százalékkal gyengült, a cseh korona 2,6 százalékkal erősödött, a román lej 1,3 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!