A részvénypiac forgalma 10,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a csütörtöki záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, a vezető részvények közül a Mol volt a nap nyertese, árfolyamának erősödését az olaj árának emelkedése támogatta.

Közölte, a Richter magasabb forgalmat bonyolított, mint az OTP, pedig nem érkezett egyéni hír, ami ezt indokolta volna.

Török Lajos szerint a BÉT-en elért 10,9 milliárd forintos forgalom azt jelzi, hogy a nyár végére kezd magára találni a magyar piac.

A Mol 44 forinttal, 1,86 százalékkal 2406 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,28 százalékkal 17 790 forintra nőtt, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,12 százalékkal 430,50 forintra csökkent, forgalma 49,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,28 százalékkal 9095 forintra emelkedett, a részvények forgalma 5,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4029,07 ponton zárt hétfőn, ez 19,34 pontos, 0,48 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!