A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest - írja az MTI.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője jelentős árfolyammozgások híján eseménytelennek nevezte a hétfői kereskedést, ráadásul - tette hozzá - a forgalom is elmaradt az átlagostól. Török Lajos szerint a Mol az olaj drágulásának köszönhetően erősödött, a Richter árfolyama viszont nem emelkedett jelentősen, noha bejelentette az alacsony profitot hozó moldáv kereskedelmi érdekeltségek eladását.

A Mol 20 forinttal, 0,86 százalékkal 2340 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 115 forinttal, 0,70 százalékkal 16 500 forintra nőtt, forgalmuk 4,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,5 forinttal, 0,59 százalékkal 424,50 forintra emelkedett, forgalma 47,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,24 százalékkal 8300 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3770,52 ponton zárt hétfőn, ez 19,46 pontos, 0,51 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!