A kínai ByteDance tulajdonában lévő alkalmazás amerikai letöltési tilalmát még mindig hatályon kívül helyezheti Donald Trump elnök, azelőtt, hogy hatályba lépne az erről szóló utasítás. Erre pedig minden esély meg is van, mert a vállalat megállapodást köthet az Oracle-lel, amely vállalja, hogy kezelné a felhasználók adatok megfelelő védelmét - írja a hírügynökség. A platformért az amerikai szoftvercég a Walmarttal közösen tenne ajánlatot, a kínai tulajdonos a hírek szerint 60 milliárd dolláros árat akar érte majd kicsikarni.

Az üzletre Trump már szombaton azt mondta, "áldását adja rá".

Az elnök még augusztus 6-án adott ki egy végrehajtási rendeletet, hogy 45 napon belül kapcsoljanak le minden olyan alkalmazást, amely veszélyes az amerikai nemzetbiztonságra. A TikTok azért került fel a listára, mert kínai szerverekre továbbíthatja az amerikai felhasználók adatait.

Kína és a vállalat tagadják, hogy az Egyesült Államok felhasználói adatait kémkedés céljából gyűjtenék.

"Egy amerikai technológiai szolgáltató felelne a TikTok hálózat fenntartásáért és üzemeltetéséért az Egyesült Államokban, amely magában foglalná az összes szolgáltatást és adatot, amelyek az amerikai fogyasztókat szolgálják" - tette hozzá a TikTok a közleményben, amelyben kifogásolják a hétfőn érvénybe lépő tiltást.