Google egy blogbejegyzésben megerősítette, hogy korlátozza a választásokkal kapcsolatos kérdéseket, amelyeket a felhasználók feltehetnek a Gemini nevű chatbotjának, hogy a cég elkerülje a mesterséges intelligenciával kapcsolatos további vitákat.

Az irányelvet először Indiában vezették be, ahol áprilisban választásokat tartanak. A Google szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy a lépés a választásokhoz közeledve tavaly bejelentett tervek része volt.

Amint azt tavaly decemberben megosztottuk, a 2024-ben világszerte esedékes választásokra való felkészülésként és óvatosságból korlátozzuk a választásokkal kapcsolatos lekérdezések típusait, amelyekre a Gemini válaszol

– mondta.

Idén többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában is választásokat tartanak. Amikor a BBC kérdéseket tett fel a Gemininek ezekkel a választásokkal kapcsolatban, minden alkalommal a következő választ adta: „még mindig tanulom, hogyan válaszoljak erre a kérdésre. Addig is próbálja ki a Google Keresést”.

Amikor azonban az indiai politikával kapcsolatos kérdéseket kapott, akkor részletesebb válaszokat adott az ország főbb pártjairól.

Az elmúlt hetekben India arra szólította fel a technológiai vállalatokat, hogy előzetes jóváhagyásra van szükségük, mielőtt kiadnák a „megbízhatatlan” vagy próbaüzemben lévő mesterséges intelligencia eszközöket.

Elkövetett egy nagy hibát a Google, a fejlesztők kitépték a hajukat

A Google új irodájában a legmodernebb technikán, a mesterséges intelligencián dolgozó fejlesztők mindent megkaptak, ami csak lehetséges a high-tech munkavégzéshez. Ám a cégvezetés elkövetett egy banális hibát.