A Google számtalan elképesztő technológiai újítással büszkélkedhet az első olyan épületben, amelyet teljes egészében a webóriás tervezett és épített. Sőt, már a dolgozók is beköltöztek a high-tech szuperkomplexumba, ahol a cég egyik legjelentősebb projektjére, a generatív mesterséges intelligencia fejlesztésére összpontosíthatnak. 

Azonban akadt egy kis bökkenő…

Néhány Google-alkalmazott ugyanis arról panaszkodott, hogy az újítások közt bárcsak lenne tisztességes wifi is. Ugyanis a Reuters értesülései alapján a Google anyacége, az Alphabet a kaliforniai Mountain View-ban található Bay View nevű épületében hónapok óta erős kihagyásokkal, vagy egyáltalán nem működik a wifi.

Vagyis például hiába hoztak létre olyan futurisztikus közösségi tereket, amelyekben nyugágyakon is dolgozhatnak a kollégák, mindez megbízható wifi hiányában mit sem ér. A Google-fejlesztők ugyanúgy az asztalaik mellett dolgoznak, mint egy hagyományos irodában, mert ahhoz, hogy állandó netszolgáltatást kapjanak, laptopjaikkal csatlakozniuk kell az ethernet-kábelhez.

Mások a telefonjuk segítségével csiholnak a munkához mobilinternetet. Sőt, volt olyan csoportvezető is, aki arra biztatta az embereit, hogy menjenek ki, és keressenek egy közeli kávézót, ahol erős a wifi.

Mindez finoman szólva ellentmondásos annak tükrében, hogy a Google korábban többek között egy 229 oldalas fényképes albumban népszerűsítette Bay View-t, a cég legújabb ékkövét és magát a csúcsmodern épületet körülvevő kampuszt. A kiadványban például a következő mondat szerepel:

egy olyan környezet, ahol mindenkinek rendelkezésére állnak a szükséges eszközök a sikerhez.


A Google szóvivője elismerte, hogy Bay View-ban valóban akadtak wifi csatlakozási problémák, azonban a Google azóta számos fejlesztést hajtott végre a gondok megoldása érdekében. A vállalat reméli, hogy a következő hetekben végleg minden a helyére kerül a legújabb mesterséges intelligencia fejlesztő központban.

Van egy hasznos funkció a Google Térképen, amit alig ismernek

A legtöbben arra használjuk a Google Térképet, ahogy más navigációs applikációkat is, hogy eljussunk A-ból B-be. Miközben a Google 2005-ben elindított alkalmazása ennél sokkal többre is képes.

A részletekről ITT írtunk bővebben.