Egymás után jelenti be a Google jelentős lengyelországi fejlesztéseit - derül ki a Notes from Poland tudósításából. Az amerikai technológiai vállalat Varsóban fogja felépíteni Európa legnagyobb felhőtechnológiákat fejlesztő központját. Nem sokkal korábban nyitották meg első kelet-közép-európai bázisukat, szintén varsóban, egy kétmilliárd dollárból felépült adatközpontot.

Az áprilisban befejezett beruházás után folytatjuk azokat a fejlesztéseket, amelyek nyomán Varsó Európa felhőtechnológiai fővárosa lesz - mondta Magdalena Kotlarczyk, a Google Poland vezetője a Rzeczpospolitának. Azt azonban nem árulta el, hogy az új fejlesztésre mekkora összeget szánnak. Biztosított viszont mindenkit, hogy a spicen lévő fejlesztői munkát hoznak e lengyelekhez. Az új központ 14 emeletet foglal majd el abban a felhőkarcoló-komplexumban, amelynek építését tavaly fejezték be. Lesznek benne oktatási és továbbképzési terek is.

A Google 2006-ban nyitotta meg első irodáit Lengyelországban, jelenleg 800 embert foglalkoztat Varsóban, akik közül 500 a mérnöki-fejlesztési osztályon dolgoznak. A csapat létszáma háromszorosára nőtt az elmúlt három évben és egy részüknek Wroclawban kerestek helyet. Ezen a cégen kívül a Microsoft végez nagy fejlesztést Lengyelországban, az Intel Gdanskban nyitott központot, továbbá az Amazon és a Uber is k+f irodákat üzemeltet Lengyelországban.