Az archaikus tárolóeszköz az 1980-as és 1990-es évek számítógépeit uralta, majd jöttek a CD-k, a DVD-k majd az SSD és USB-meghajtók.

A Techspot szakportál idézi Tom Perskyt, a floppydisk.com alapítóját, aki rendszeresen javítja, újrahasznosítja és eladja a floppy-lemezeket mindazoknak, akiknek esetleg szüksége van a régi technológiára. 

Nagy mennyiségű floppy-lemezt ad el ipari vállalatoknak. Olyan gépekről van szó, amelyek akár 50 éve működnek és ahhoz bizony a korai technológiára van szükség.

Az orvosi területen dolgozók szintén gyakori látogatók, mivel néhány, a betegeken használt eszköz még ma is floppy-lemezeket használ, több mint 50 évvel a feltalálásuk után.

A legnagyobb felhasználók azonban meglepő módon a légitársaságok: ők adják a floppydisk.com forgalmának nagy részét. Az ok ugyanaz mint más gépek esetében, a repülők többsége több mint 20 éves és akadhatnak olyan területek, ahol szükség van a lemezekre.

A portál szerint vannak országok, amelyek már törvényeket hoznak, hogy megszabaduljanak a floppytól. Ilyen Japán, amely arra kényszeríti a cégeket, hogy cseréljék le ósdi adattárolóikat (ide tartozik a CD is) és térjenek át a modern digitális tárolási módokra.