A szegedi mellett egy másik új elektromos autógyárat is létrehoz a BYD. Ezúttal pedig Latin-Amerika lehet a célpont.

A Reuters a Nikkei-re hivatkozva azt írja, hogy Mexikóban épülhet fel a következő gyár. A gyártó célja az, hogy egy exportközpontot hozzanak létre az Egyesült Államokba.

A jelentések szerint az új üzemről már készül a megvalósíthatósági tanulmány, és jelenleg folynak a tárgyalások a hatóságokkal a feltételekről, beleértve azt is, hogy Mexikón belül pontosan hol épülhet meg az üzem.

Habár a BYD eladásai Kínában összpontosulnak, a vállalat a globális terjeszkedésre törekszik, valamint a kínai export bővítése mellett új üzemeket is épít a tengerentúlon. Ez egyáltalán nem titkolt szándéka a vállalatnak, mivel tavaly év végén a kínai cég már több autót gyártott le, mint a rivális Tesla. 

Mexikó hatalmas autóipari ágazatát számos vezető globális ipari szereplő népesíti be, melyek az amerikai iparral szoros összefonódásban vannak.

Korábban Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója arról beszélt, hogy kereskedelmi korlátok híján a kínai autógyártók le fogják rombolni a versenytársakat. A milliárdos véleményéhez azóta többen csatlakoztak.

Latin-Amerikában a BYD 3 milliárd brazil reált, mintegy 210 milliárd forintot tervez költeni egy új ipari komplexumra Brazília északkeleti részén. A három üzemet magában foglaló komplexum a 2021-ben bezárt Ford-gyár területén épülhet fel.

Már toborozza a toborzókat a szegedi BYD

A kínai elektromosautó-gyártó első európai üzeme állásokat hirdetett meg.