"Mivel ma már számos eszköz: védőoltás, kezelések, tesztek is rendelkezésre állnak, csökkent a súlyos megbetegedések kockázata" - áll a Goldman levelében, amelyet az alkalmazottaknak küldött.

A Goldman Sachs nagy szószólója volt annak, hogy az embereket visszahozza az irodába, ami megkülönbözteti a többi pénzügyi és technológiai cégtől, amelyek inkább a hibrid munkastílus felé hajlanak - olvasható a portálon.

Vissza az irodába

A feljegyzés néhány nappal azelőtt érkezett, hogy a bank minden alkalmazottat visszaterel heti öt napra az irodákba.

David Solomon vezérigazgató 2021 februárja óta szorgalmazza, hogy az emberek teljes munkaidőben térjenek vissza az irodába, ezt a tervét 2021-ben az Omikron variáns megjelenése húzta keresztül. Solomon indoklása szerint a munka nem változott meg alapvetően a járvány óta.

Egyszerűen nem hiszem, hogy a munkamódszerünk annyira más lenne, mint öt évvel ezelőtt volt, és nem hiszem, hogy öt év múlva is más lesz

- mondta Solomon korábban a Fortune-nak.

A cég 2021-ben rekordnyereséget jelentett, 21,6 milliárd dollárt, és részvényeinek árfolyama tavaly rekordmagasságot ért el.

Korábban a bank pénzügyi vezetője arról beszélt, hogy a Goldman 2022 végére valószínűleg visszaállítja a renderes, szigorú év végi teljesítményértékelést. A cég arról volt ismert korábban, hogy a leggyengébben teljesítő 5 százalékot mindig elbocsátotta.