2024-ben is összeállította a Statista német kutatóintézettel közösen a Financial Times Európa 1000 leggyorsabban fejlődő cégeinek a listáját. Egy cseh vállalat vezeti a rangsort és összesen 11 cseh, 44 lengyel, 14 magyar és mindösszesen egy szlovák cég került a listára – írja The Slovak Spectator.

A rangsort prágai székhelyű Raylyst Solar napelem-forgalmazó cég vezeti. A V4-es régióból a lengyel gazdaság teljesített a legjobban a 44 listára kerülő céggel, ezek közül a legelőkelőbb helyre az IT területén dolgozó Surfer SEO is csak 24. a rangsorban.

Ezzel szemben két honi vállalatot is találhatunk a 20 legintenzívebben fejlődő európai cég között.

A tavaly még a 120. helyre sorolt, a fintechhel és pénzügyiszolgáltatásokkal foglalkozó Taxually a 11. a rangsorba. A székesfehérvári székhelyű CONTINEST Technologies Zrt.-t pedig a 19. leggyorsabban fejlődő európai cégnek választották a Financial Times szakértői. 

Dacból lett vállalkozó guru egy horgolgató tinédzser fiú

Balázs 2022-ben kezdett horgolni, mostanra az egész ország megismerte nevét és vállalkozását. „Akkor lesz rád irigy valaki, ha valamit jól csinálsz” – jelentette ki a CsipCsiripp Plüssmanufaktúra alapítója.

A részletekről ITT írtunk bővebben.