Benedetto Vigna a Ferrari vezérigazgatója azt ígérte, hogy a luxusautógyártó elektromos autója „ugyanúgy fog üvölteni”, mint a klasszikussá vált belsőégésű motorok.

Az olasz vállalat 2025 utolsó negyedévében dobja piacra első teljesen elektromos járművét, júniusban pedig Maranellóban nyitja meg új gyártóüzemét, ahol kizárólag elektromos motorokat, akkumulátorokat és áramátalakítókat gyártanak majd.

A vállalat úgy kalkulál, hogy 2026-ra az eladásaik mintegy 60 százalékát teszik majd ki a teljesen elektromos, továbbá a hibrid autók – írja a CNBC.

A vezérigazgató a lapnak azt mondta, továbbra is a teljesítményre, a formatervezésre, valamint a vezetési élményre fókuszálnak, hangsúlyozva, hogy „az elektromos autók sem csendesek.” Szerinte más elektromos járművekkel ellentétben a Ferrari modelljei nem funkcionálisak lesznek, mivel az ő autóik esetében „érzelmeket” adnak át.

Ezt leginkább abban igyekszik kimeríteni a gyártó, hogy miközben az elektromos autók nagyrészt alig adnak ki hangot, a Ferrari mérnökei mégis azon dolgoznak, hogy az elektromos meghajtású autóik motorjai is ugyanúgy „felbőgjenek”, mint a belsőégésűek.

A Ferrari jól kezdte az idei évet: a vállalat részvényei eddig csaknem 29 százalékot emelkedtek a 2023-as 59 százalékos ugrás után.

A Ferrari duzzadó önbizalommal tekint a jövőbe, amire jó oka van

A Ferrari, amely nagy teljesítményű benzines autóiról híres, jó úton jár, hogy 2025 utolsó negyedévében piacra dobja az első teljesen elektromos járművét.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->