Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A helyi idő szerint pénteken a kongresszusnak bemutatott jelentés az első hivatalos kormányzati elismerése annak, hogy - az újabb hivatalos megnevezés szerint - "azonosítatlan légi jelenségeket" (UAP) észleltek az Egyesült Államokban.

Különböző kormányzati források összesen 144 esetet jelentettek 2004 óta, többségében az amerikai haditengerészet részéről. Ebből 80 megfigyelést több érzékelő is megerősített. A jelentésben leírt esetek között vannak olyanok, amelyekről videofelvétel is készült: ezeken olyan rejtélyes meghajtású légi járművek láthatók, amelyeknek sebessége és manőverezése meghaladja a jelenleg ismert repüléstechnológiák határait - írta az MTI nyomán az Infostart.hu.

E légi jelenségek eredetére nem tudott a jelentés magyarázatot adni, sőt azt sem tudják kizárni, hogy földönkívüli eredetűek lehettek, bár a jelentés szövegében nem tesznek említést ennek lehetőségéről.

Egy név nélkül nyilatkozó magas rangú tisztségviselő szerint a vizsgálatnak nem az volt a célja, hogy a földönkívüli élet lehetőségeit kutassa. A 144 esetnél nincs egyértelmű utalás földönkívüli élet jelenlétére, viszont minden irányban folytatják a vizsgálódást.

A témával foglalkozó hírszerzési jelentés fordulópontnak tekinthető annyiban, hogy az amerikai hadsereg évtizedeken át cáfolta és hiteltelenítette az UFO-észlelésekről, "repülő csészealjakról" szóló jelentéseket .A pénteken nyilvánosságra hozott jelentést az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) és a haditengerészet ezzel megbízott munkacsoportja állította össze.