Az 1980-as évek egy legendás időszaka volt a Ford európai részlegének. A Fiestától a fényűző Scorpióig minden modell nagyon népszerű volt a vásárlók körében, és a márka bemutatótermei minden nagyobb német városban megtalálhatóak voltak. 

A hely, amit most fedeztek fel, szintén egykori szalon volt, amely az 1980-as években fejezte be működését.

A brit youtuberek által rögzített videó alapján ezen a helyen teljesen megállt az idő.

Az ablakok mögött legalább három Ford Sierra leledzik – egy ötajtós alapkivitelű, egy piros Sierra 1.6L és egy kék kombi. Mellettük egy Ford Fiesta S, egy Escort 1.1. valamint egy bézs színű Orion.

A motor1.com weboldal helyszínen videózó munkatársai szerint a történetnek meglehetősen szomorú a háttere. 

A szalon a tulajdonos halála után zárta be kapuit. Az épület és vele együtt az autók a feleségére maradtak, amelyeket egyébként igyekezett rendszeresen gondozni, hogy majd egyszer az unokáira hagyhassa. Az özvegy azonban egy ideje egy idősek otthonában tartózkodik, így már senki nem tudja törölgetni az elfeledett kocsikat.

Az autók további, lehetséges sorsáról nincsenek hírek. A cikk szerint erősen kérdéses, hogy egyáltalán forgalomba helyezhetők-e, már ha egyáltalán eladósorba kerülnek a közeljövőben. 

Felpörgött az új autók eladása a briteknél és a cseheknél is

Nagy-Britanniában 21, a cseheknél pedig 15,5 százalékkal több vadonatúj személygépkocsi talált gazdára szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest. A briteknél idén eddig a Ford Puma és a Nissan Qashqai, a cseheknél pedig a Skoda Octavia a legkeresettebb modell. >>>