A szövetség alapító tagjai a Bankmonitor, C&I Hitelnet, Finex, a Duna House képviseletében a Hitelcentrum Kft, az Otthon Centrum képviseletében a HC Központ Kft. és az OVB.  A hazai pénzügyi szektorban a független hitelközvetítők jelentős volument fednek le. A szektorban működő vállalkozások száma megközelíti a 350-et, akik az értékesített jelzáloghitelek közel 50 százalékát bonyolítják le évről évre.

Tavaly összesen 1 300 milliárd forint jelzáloghitelt folyósítottak Magyarországon a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján, ami 2020-hoz képest 40 százalékos növekedés a hitelpiacon. Ezt alapul véve a független hitelközvetítők közel 600 milliárd forintnyi jelzáloghitel kihelyezésében működtek közre tavaly. 

Az FPKOSZ összefogja azokat a pénzügyi szolgáltatás közvetítői területen tevékenykedő független szakembereket és gazdálkodó szervezeteket, akiknek fő célja, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsák ügyfeleiknek, miközben a lakossági pénzügyi szolgáltatást közvetítők szakmai érdekeit is védik Magyarországon. Mindezt úgy, hogy hivatásukat elkötelezetten és etikusan végzik, megfelelve a folyamatosan változó szabályozási és gazdasági környezetnek.