A budai Szilágyi Erzsébet fasoron és a szegedi Dorozsmai úton található töltőállomásra megérkezett CCS folyadékhűtéses töltőcsatlakozó egyenként 150 kilowatt teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor 120-120 kilowattra korlátozódik.

A mintegy 3 tonnás szerkezetbe LFP akkumulátor került, melynek 160 kilowattóra az elérhető teljesítménye. A megoldás a legmodernebb technológiát követi, és biztonságosabb a hagyományos lítium-ion akkumulátoroknál.

Az OMV Magyarország novemberben jelentette be, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kW teljesítményű töltőpontot létesít hét magyarországi töltőállomáson – írja a cég közleményében. Hozzáteszik, a napokban a balatonlellei és a keszthelyi állomás új töltőjét is átadják.

Valami történik – több gyártó is kifarolt az elektromos autók mögül

Drasztikusan emelkedtek az elektromos autók eladásai az elmúlt években, azonban korántsem annyira, mint azt a gyártók korábban remélték. Az Egyesült Államokban vannak már olyan autógyártók, akik elkezdtek kifordulni az elektromos autó projektek mögül.
Bővebben--->