Az eBank mobilbanki alkalmazásának legújabb verziójában Magyarországon elsőként érhető el olyan - szelfi videóval, az igazolványok befényképezésével és a személyi igazolvány chipjének NFC-technikán alapuló beolvasásával történő - online számlanyitás, amelynek a végén teljes értékű, korlátozások nélkül használható bankszámlához lehet jutni videós vagy fióki ügyfél-azonosítás nélkül. Az innovációt az MNB 26/2020 számú, október elsején hatályba lépett rendelete tette lehetővé, amely meghatározza, milyen módon kell lebonyolítani a közvetett elektronikus ügyfél-átvilágítás ahhoz, hogy az teljességgel megfeleljen a pénzmosásellenes rendelkezéseknek - adta hírül a Gránit Bank.

Az új digitális eljárás révén a nap bármely órájában és a hét bármely napján igényelhető néhány kattintással nulla forintos számlavezetési díjjal lakossági bankszámla, amelynél nincsenek korlátozva a fizetési tranzakciók, beleértve az online vásárlások értékhatárát és helyszínét vagy például, a pénzfelvételek összegét

A mobilalkalmazás ugyancsak új, MNB sztenderd QR-kódos fizetési funkciójával az ügyfelek még kényelmesebben, gyorsabban bonyolíthatják le egymás között a személyes fizetési tranzakciókat, néhány pillanat alatt szétosztható például egy közös vacsora ára. de a QR-kód generálás lehetővé teszi például kereskedők számára azt is, hogy így biztosítsák az elektronikus fizetési lehetőséget vevőiknek.

Ezentúl mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e banki ügyintézővel videócheten keresztül találkozni, vagy a számlanyitást önállóan kívánja elvégezni  - mondta Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója.