A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új iskola 5 611 négyzetméter hasznos alapterületű és 600 fő befogadására alkalmas.

A földszinten lesz 6 tanterem és szertárak (az alsós tanulók számára), tanári szoba (öltözővel, vizesblokkal), igazgatói és igazgatóhelyettesi szobák, előtér és aula, továbbá porta és egy 600 adagos konyha.

Az emelet - egyebek mellett - 7 tantermet és szertárakat (a felsős tanulók számára) 3 szaktantermet, 6 csoport-termet, továbbá 1 informatika és nyelvi labort foglal magába. A tornatermi rész egy rétegelt ragasztott fa tartószerkezetű csarnok, acélszerkezet merevítéssel, monolit vasbeton pontalapozású szerkezetre építve.

A nyertessel október 19-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a budapesti Építő-és épületkarbantartó Zrt., valamint a miskolci FK-RASZTER Építő Zrt. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a 2019-es egyesülés során az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. beolvadt a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-be. Az egyszemélyes részvénytársaság tulajdonosát nem közli a szolgáltató. A beolvadó cég tulajdonosa a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az R - KORD Építőipari Kft. valamint a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. volt. A múlt évet a FEJÉR-B.Á.L. 17 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1 milliárd 596 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.