A szolgáltatást a koronavírus-járvány kitörésekor függesztették fel, de december 10-től – az új menetrendek életbe lépésével egyidőben – újra elérhető lesz a Budapest-Bécs szakaszon.

A MÁV-Start Zrt. közleménye szerint a szolgáltatást a Záhony-Budapest-Bécs útvonalú Hortobágy, a Budapest-Bécs közötti Liszt Ferenc, Csárdás, Semmelweis és Lehár, és a Budapest-Budapest-Nagybánya vonalon közlekedő Tisza-Szamos járaton, valamint a Budapestet és Bécset összekötő Dacia gyorsvonaton lehet majd igénybe venni.

Az Utasellátón, amely a napokban ünnepelte 75. születésnapját, olyan klasszikus fogásokat kínálnak mint a gulyásleves, paprikás csirke vagy a START Burger, de nem maradnak el a levesek, és a hazai ízek sem. Ezen felül számos újdonság is elérhető lesz. Az indiai csicseriborsó-raguval például a vegetáriánus illetve vegán étrendet követőkre is gondoltak.

Az étkezőkocsikat a Budapest-Győr-Bécs útvonalon kétóránként, a RailJet vonatokon pedig a köztes órákban lehet igénybe venni.

A Budapest és Bécs útvonalon hajnaltól estig óránként indulnak az étkezőkocsival, kerékpárszállítással és akadálymentes utazási lehetőséggel a vonatok. Bécsi átszállással érhető el Linz, Salzburg és Graz, valamint olyan közkedvelt üdülőhelyek is mint Zell am See, Bad Gastein vagy Mariazell.

(Gyurka Eszter)

Alapjaiban változtatná meg a MÁV-Volán jegykínálatát Lázár János

A mintegy százfajta jelenlegi díjtípusból csak néhány maradna. A 14 éven aluliak közlekedésének ingyenessé tétele is a kormány elé kerül.
Részletek itt--->