Alapjaiban újítaná meg a MÁV–Volán jegykínálatát a kormány. A változtatás célja, hogy a mintegy százfajta jelenlegi díjtípusból csak néhány maradjon - írja a vg.hu.

Az előzetes menetrend alapján szerdán tárgyalja a kormány az állami közösségi közlekedés menetdíj-politikájának átalakítását, köztük a 14 év alattiak közlekedésének ingyenessé tételét. Az egyelőre még nem derült ki, hogy amennyiben elfogadják a javaslatot, akkor mikortól lépne hatályba a változtatás.

A Világgazdaság egy más témában tartott sajtóeseményen kérdezett rá Lázár János miniszternél a témára. Az építési és közlekedési miniszter válaszából derült ki, hogy a kormányülésen a teljes menetdíj-politikát meg fogják tárgyalni.

A miniszter a legnagyobb problémának azt nevezte, hogy jelenleg mintegy százféle díjtétel érhető el a MÁV–Volán csoportnál, ezeknek a nagy része pedig mára el is veszítette az értelmét. Ezért szeretné azt, hogy csak néhány egyszerű díjtípus és jegy maradjon meg a változtatás után.

Lázár szerint a cél az, hogy mindenki számára érthetőek, átláthatóak, hozzáférhetőek és megfizethetőek legyenek a jegyek, valamint működjenek profi módon.

Nem nagy pénzről beszélünk

– jelentette ki a miniszter a 14 éven aluliak számára kiterjesztett ingyenes közösségi közlekedés költségeiről, ezért reménykedik a kabinet jóváhagyó döntésében.

Megvan a MÁV új menetrendje, így szóltak bele az ingázók

A MÁV-START az idén is számos fejlesztést és változást vezet be a vasúti közlekedésben. A december 10-től érvényes, 2023/2024-es vasúti menetrend célja a kínálat további bővítése és a menetrend szerinti közlekedés javítása. Bővebben --->