Idén februárban 10 732 új autót helyeztek forgalomba Magyarországon a Datahouse adatai szerint, ez 10,3 százalékos növekedésnek felel még éves összevetésben.

A Totalcar emlékeztet, hogy az elmúlt évben az uniós piacokat tekintve egyedül Magyarországon volt csökkenés, 2022-höz képest 3 százalékkal kevesebb autót helyeztek forgalomba.

A februári növekedés a kéthavi adatokat is pozitív tartományba lökte: január elejétől február végéig 18 771 darab új autót helyeztek forgalomba, 4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Ez azonban még mindig elmarad a járvány előtti szinttől, 2019 februárjában ugyanis 11 227 új autó kelt el, ugyanebben az évben az első két hónapban pedig majdnem 21 ezer új autó került forgalomba.

Mindeközben a legfrissebb adatok szerint a magyar autóflotta sosem volt még ennyire öreg: a magyar személyautók átlagosan 15,8 évnél tartottak 2023 végén.

 

 

 

Meghökkentő összegekért keresnek használt autót a magyarok

Komoly trendfordulót jeleznek a januári adatok. Az autóhirdetések mellett a keresések száma is jelentősen megugrott az év első hónapjában.