Vasárnap eleinte közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, majd késő délután észak felől átmenetileg mindenhol megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Megélénkül, az Észak-Alföldön időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet kora délután 4 és 10, késő este 2 és 7 fok között alakul.

Vasárnap napközben az Alföldön a legtöbb helyen várhatóan feloszlik a köd, a Dunántúl nyugati felén viszont marad a tartósan párás idő. Éjszaka ismét többfelé romolhatnak a látási viszonyok, legnagyobb eséllyel a déli határ közelében, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati felén. Hétfőn a legtovább a Dunántúlon maradhat meg a köd, de a déli órákra ott is feloszlik, vagy megemelkedik. Az OMSZ ugyanakkor megjegyzi, hogy a Dunántúlon az alacsonyszintű felhőzet kialakulása és terjedése nagyon bizonytalan, emiatt a ködös területek kiterjedésében is nagyobb a bizonytalanság. Nagy területen tartós, sűrű köd azonban nem valószínű.

Éjszaka kezdetben még sok lesz a felhő, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, északkeleten néhol kisebb eső lehet. Délnyugaton, nyugaton helyenként köd képződik. A nyugati, délnyugati szél az ország északi felén időnként megélénkül, az Északi-középhegység és a főváros környékén olykor meg is erősödik. A késő esti 2 és 7 fokról a hajnali órákra általában -1 és +4 fok közé hűl le a levegő, de a szelesebb tájakon 5 fok is lehet.

Tíz fok felett

A ködfoltok feloszlását követően hétfő napközben csökken a felhőzet, és szinte mindenütt több órára ki is süt a nap. Csapadék általában nem lesz, de az északkeleti megyékben néhol kisebb eső esetleg kialakulhat. Többfelé megélénkül, időnként meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között valószínű.

Kedden szakadozott felhősáv vonul át, pár órára a legtöbb helyen kisüt a nap. Helyenként futó zápor esetleg előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szerdán közepesen, majd erősen felhős lesz az ég, főként északon és főként a nap második felében valószínű elszórtan eső. A déli, délnyugati szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső. A nyugati, délnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Pénteken borult lesz az ég, de a nap második felében északnyugat felől szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: eleinte döntően eső, majd egyre több helyen havas esőre, hóra válthat át a halmazállapot. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, a Dunántúlon várhatóan reggel áll majd be a maximum.

Kép forrása: Szász Péter/Napi.hu