A portál összesítése szerint minden harmadik válaszadó már foglalt szállást, további 55 százalék pedig még nem foglalt, de tervez utazást. Minden tizedik résztvevő még bizonytalan, és csupán kevesebb mint 2 százalék azoknak az aránya, akik azt mondták, 2024-ben nem utaznak.

Az üdülni vágyók negyede legalább egyszer elutazik idén, mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője, és hozzátette, a válaszadók 10 százaléka legalább három alkalommal foglal szállást 2024-ben, közel nyolc százalék pedig négyszer vagy annál többször.

A válaszadók változatos képet mutatnak a választott időpontokban:

  • kétharmadát az utazás tervezésében nem befolyásolja az időpont;
  • negyedük kimondottan hosszú hétvégére és/vagy iskolai szünethez igazítja a legalább egy éjszakás kikapcsolódását;
  • a válaszadók 9 százaléka kimondottan kerüli a hosszú hétvégéket és az iskolai szüneteket;
  • a hosszú hétvégék közül az augusztus huszadikai a legnépszerűbb, amit a pünkösdi és a húsvéti időszakok követnek.

Az ár és az ingyenes lemondás a legfontosabb kritérium a szálláskeresők számára – közölték.

Belföld, külföld mindegy, csak apartman legyen.

Az utazók közel fele csak hazai úti célt választ, míg 44 százalék külföldre is és belföldre egyaránt utazik idén, valamint 7,5 százalék pedig csak külföldi úti célok iránt érdeklődik. Az apartmanok iránt a legnagyobb a kereslet a vakációt tervezők körében.

Az eddigi nyári előfoglalások alapján Siófok, Szeged és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb, de a szezonhoz közeledve valószínűleg több balatoni település is felkerül majd a toplistára. 

Itt az újabb Booking balhé, szálláshelyeket tiltott le a portál – írtuk meg korábban.
A Booking kiszámlázta a már levont jutalékot és késedelmes fizetésre hivatkozva letiltotta a szállásokat, amelyek nem akartak duplán jutalékot fizetni. Itt vannak a részletek az estekről >>>