Több már élő szerződését módosította és néhány újat is kötött a Miniszterelnökség decemberben. A pénteken a kormány.hu-ra felkerült listák szerint Balsai István alkotmánybíró fiának ügyvédi irodája idén júliusig látja el a tárca jogi képviseletét a közérdekű adatigénylési pereiben az eredetileg tervezett 2016 decemberi időpont helyett. Az eredeti 5,25 milliós megbízási díját 9,75 millióra emelték.

Egymilliárd forint támogatás került a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz. A paksi atomerőmű szervezete hivatalosan egy életminőség és életbiztonság, valamint energiahatékonyságot javító pályázati program kiépítésére kapta a pénzt.

A Libertate nevű szervezet 220 millió forintot kapott a felvidéki magyarság identitásának erősítésére. Nem egyértelmű, hogy kihez került a támogatás, ugyanis se az Országos Bírói Hivatal, se a szlovákiai jegyzékben nem szerepel ilyen nevű civil szervezet.

Kilenc megyei kormányhivatal összesen 780 millió forint támogatást kapott a Miniszterelnökségtől a likviditási nehézségeik enyhítésére és gazdálkodási helyzetük javítására. A legtöbb forrás a Pest és a Nógrád megyei hivatalokhoz jutott: előbbi 350, utóbbi 180 milliót kapott.

Akadálymentesítésekre, informatikai fejlesztésekre és beszerzések támogatására 17 megyei kormányablak összesen 1 milliárd 955 millió forintot kapott. A legtöbb pénz, 230 millió forint a Pest megyei központhoz került.