A MOK szerint a sajtóban számos téves információ jelent meg a háziorvosi rendelés hétfőtől történő változásáról, ezért Facebook-oldalukon pontosítják, hogy lehet háziorvosi és szakrendelői ellátáshoz jutni június 15-től.  A legfontosabb, hogy továbbra sem lehet időpont előjegyzés nélkül bejutni sem a háziorvosi, sem a szakrendelőkbe.

Az eljárásrend és a háziorvos is elvárja az előzetes, telefonos bejelentkezést, ami után a háziorvos dönt a személyes vizsgálat szükségességéről, a beteget időpontra előjegyzi a rendelőbe. Újdonság, hogy egy óra alatt immár 4 -nél több beteget is lehet fogadni.

A MOK szerint a betegek többsége megszokta és megszerette az elektronikus recept és a telefonos konzultáció lehetőségét, amit az előjegyzéssel együtt szeretnének megtartani a jövőben is.

A közlemény elismeri, hogy ez a változás nehezen lesz elfogadható azoknak a betegeknek, akik az ellátást korábban is a feltétlenül szükségesnél gyakrabban vették igénybe, tőlük megértést kérnek. A világjárvány sajnos még mindig valós veszélyt jelent, szükséges az ésszerű óvatosság továbbra is nemcsak a rendelőben, de az élet minden területén - írják.