A televíziós hotelversenyben 2023 augusztusától január végig a nézők összesen több, mint 105 ezer szavazatot adtak le a számukra legszimpatikusabb szálláshelyekre.

Az év hotele közönségszavazás döntőjének nyertese a nézők szavazatai alapján, így 2023 legjobb hotele a keszthelyi Sirius Hotel****superior lett, amely először vett részt a versenyben, a döntőben pedig a szavazatok 20,2 százalékát szerezte meg. A közönségszavazás egyedi díját a szálloda igazgatója, Bihari Dávid vette át.

A döntőben leadott szavazatok 19,9 százalékával a második a hajdúszoboszlói Hotel Aurum**** lett.

A dobogó harmadik fokára pedig a balatonfüredi Hotel Vinifera Vine & Spa*****superior állhatott fel a döntőben leadott szavazatok 17,7 százalékával. Ez a balatoni hotel szintén újoncként vett részt a versenyben.

A díjnyertes Sirius Hotel a Nyugat-Balatoni régióban, Keszthelyen található a vízpart mellett. A családbarát keszthelyi szálloda 128 teraszos, panorámás szobával rendelkezik, valamint 1500 m2 alapterületű exkluzív Spa és Wellness világgal várja a vendégeket, ahol a szaunák is panorámásak.

A díjat a verseny története során először nyerte el balatoni szálloda. Ráadásul két olyan balatoni hotel is a legjobb háromban végezett, melyek 2023-ban fogadtak először vendégeket.

Krausz Gábor: A 200 ezer forintos vacsora már nem jellemző

A külföldi jó éttermek után a vendégek Magyarországon is szeretnének jó minőséget kapni – vélekedik a sztárséf. Hogy mit mondott még Krausz Gábor a gasztronómiáról és a piaci trendekről, arról ITT írtunk bővebben.