A magyar gasztronómia helyzetéről is kérdezte egy interjúban Krausz Gábort a Mandiner.

Krausz Gábor

A séf 1982-ben született Budapesten. A Gundel Károly Vendég­látó és Turisztikai Technikumban végzett szakácsként, évekig Angliában dolgozott. London éttermeiben Michelin­-csillagos séfektől tanulta a szakmát. Hazatérése után a Zona étteremben, a Liberté kávé­házban és a Ritz éttermében dolgozott, a Deák St. Kitchen étlap-koncepciója is a nevéhez fűződik. 2023-tól a Hilaris Hotels vezető séfje. 2017-től a TV2-n futó Séfek séfe című műsor egyik mentora.

A séf azt mondta: 

Divatszakma lettünk, ami nyilván annak is köszönhető, hogy egyre több színvonalas étterem működik, és a média is ránk irányítja a reflektorfényt.

Krausz Gábor úgy látja, Magyarországon jelentős gasztronómiai fejlődés indult el, hiszen az emberek világot látnak, van viszonyítási alapjuk, és a külföldi jó éttermek után itthon is szeretnének jó minőséget kapni. 

EZ NAGY KIHÍVÁS AZ ÉTTERMEKNEK, ELKEZDTEK KÖLTENI FEJLESZTÉSRE, KÜLFÖLDI TANULMÁNYUTAKRA KÜLDIK A SÉFJEIKET, VAGY SZAKEMBEREKET CSÁBÍTANAK EL MÁS ORSZÁGOKBÓL.

Magyarország a világversenyek élvonalában

A Bocuse d’Oron jobbnál jobb eredményeket érnek el a magyarok, és egyre több a Michelin-csillagos étterem, most már vidéken is, de 

az éttermek közti szakadékot viszont máig problémásnak látom

– mondja a séf, aki szerint a Michelin-csillagos éttermek egyre megfizethetőbbek, 

MÁR NEM JELLEMZŐ, HOGY 200-300 EZER FORINT EGY VACSORA,

jóval pénztárca-barátabb áron is ki lehet próbálni egy ebédmenüt. 

„A top éttermek kiváló minőséget képviselnek, de persze még mindig akad olyan hely, ahol a minőség helyett a mennyiség dominál, ugyanakkor jó úton haladunk, és lassan célba érünk ezen a területen is” – vélekedik Krausz Gábor.

Egyre több hazai étterem kerül be a Michelin Guide ajánlásába

Ráadásul tovább emelkedett a Zöld csillagos vendéglátóhelyek száma is.
Erről ITT írtunk részletesen.