Annak apropóján, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Pekingbe utazott, a kínai állami tévé a magyar-kínai kapcsolatok sikerességéről számolt be. A kormányfő az Egy övezet, egy út harmadik csúcstalálkozóján vesz részt Kína fővárosában.

A mintegy negyed órás videóban arról beszélnek többek között, hogy nagyon megéri most megtanulni a kínai nyelvet, mert a hazánkba érkező kínai befektetések majd kiváló munkalehetőséget jelentenek – szúrta ki a 444.hu. De szóba kerül a két kínai akkumulátorgyár is.

Ezen felül a Budapest-Belgrád vasútvonal építésén keresztül mutatják be egy kínai mérnök rövid történetét is, ami a videóban hallható narrátor szerint „világszerte elismerést hoz″ Kínának.

A Budapest-Belgrád vasútvonal egyébként annak apropóján merült fel legutóbb, hogy sajtóértesülések szerint már a kínai befektetők is megkérdőjelezték, hogy képes lesz-e a magyar kormány biztosítani a vasúti infrastruktúrát a zökkenőmentes logisztika érdekében.

Kisebb lehet a CATL debreceni akkumulátorgyára

Visszafogja magát a CATL kínai akkumulátorgyártó cég: a debreceni beruházás februárban kapott környezetvédelmi engedélyt, azonban most ennek a módosítását kérte a vállalat, melyről 60 napon belül döntés is születik.
Bővebben--->