A Magyar Közlönyben megjelent határozat a bő 4 milliárdos szja-mentesség kapcsán visszautal az személyi jövedelemadó (szja) törvényre, amelybe 2019 júliusától bekerült a kormány által kiemelt nemzetközi sporteseményekhez kapcsolódó szja-mentesség. Ez a kormány határozatában megjelölt szervezője vagy szervezői által a sportolóknak, a versenybíróknak, a magyar és külföldi sportszövetségek tisztségviselőinek és képviselőinek, a szervezőbizottsági tisztségviselőknek és az önkénteseknek adott napidíj, költségtérítés, formaruha, természetben biztosított ellátás, a sportolóknak fizetett pénzdíj, továbbá a versenyekhez kapcsolódó promóciós jellegű juttatások után jár. A technikai megoldás az, hogy a felsorolt juttatások nem számítanak be az szja-alapba.

A FINA mostani szervezői a következők: Nemzetközi Úszószövetség, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt., továbbá a Magyar Úszó Szövetség. Az általuk biztosított juttatások adómentesek.

Legutóbb február 23-án határozott a kormány arról, hogy adómentesek az idei Dunai Regatta és Sportfesztivál, egyetemi evezős- és sárkányhajóverseny és kísérőrendezvényei. Ennek szervezője a a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt., az adómentes keret pedig 30 millió forint.