Csütörtökön kisiklott egy New York-i metrószerelvény, miután egy másik szerelvénnyel ütközött, több mint 20 ember megsérült – írja az AP News a hatóságok közlése alapján.

Délután 3 óra körül az Upper West Side-on egy körülbelül 300 utast szállító szerelvény és egy munkavonat ütközött össze a 96. utcai állomás közelében, az utóbbin négy munkás tartózkodott.

Az NYPD tájékoztatása szerint hét utast és a személyzet egy tagját kórházba szállították. Legalább 20 mentőautó volt a helyszínen, illetve a rendőrség és a tűzoltóság egységei.

A hatóságok közlése szerint a metrószerelvény egy váltóberendezésnél hagyta el a síneket, a berendezés meghibásodásának nincsen jele, a nyomozók jelenleg azt vizsgálják, hogy emberi mulasztás történt-e.

A Városi Közlekedési Hatóság szerint Manhattan nagy részén az ütközés megszakította a közlekedést az 1-es, 2-es és 3-as vonalon. A tűzoltók segítettek kimenteni az utasokat az érintett szerelvényről, valamint néhány száz embert egy másikról, amelynek az ütközés miatt meg kellett állnia az alagútban. A közlekedési társaság dolgozói csütörtök este még dolgoztak a vágányok helyreállításán.

New York-i metrórendszer az elmúlt években már számos meghibásodással küszködött, miközben a fenntartó egy komoly költségvetési válsággal szembesült, ami részben a járvány óta lecsökkent utasforgalom és bevételek miatt alakult ki.