A közel-keleti konfliktusnak és az Ukrajna elleni orosz háborúnak a német társadalomban is következményei lehetnek – jelentette ki a szövetségi védelmi miniszter a ZDF „Berlin Direkt” című műsorában. Azt mondta:

Hozzá kell szoknunk ahhoz a gondolathoz, hogy háború fenyegethet Európában. Németországnak védekezőnek kell lennie, ez vonatkozik a Bundeswehrre és a társadalomra is.

 

Hozzátette:

 

Fel kell készülnünk a háborúra. Németország ugyanakkor mindent megtesz a közel-keleti konfliktusban annak érdekében, hogy ne legyen további eszkaláció.

 

Pistorius visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a szövetségi kormány túl lassú volt az orosz-ukrán háború kitörésekor, emlékeztetett, nemcsak a 100 milliárd eurós külön alapot hozták létre a Bundeswehr számára, hanem a szervezetet is megváltoztatták.

Pistorius szerint a Bundeswehrt sokáig elhanyagolták, de amit 30 év alatt elrontottak, azt nem lehet 19 hónap alatt pótolni.

Robert Habeck gazdasági miniszter korábban azért emelt szót, hogy a Bundeswehrnek több pénz jusson. Habeck új hitelekről is beszélt az adósságfék megszüntetése ellen emelt szót, ahogy tett ezt Christian Lindner (FDP) pénzügyminiszter is.

Alakul az inflációs érték a németeknél, de az élelmiszer még mindig drágul

Az energiaárak csökkenni kezdtek valamelyest, de a boltokban még mindig a fejüket fogják a lakosok. Bővebben >>>