A cseh turisztikai vállalat adatai szerint nemcsak hazai, hanem globális viszonylatban is megnőtt a Svájcba utazni vágyók aránya, 2023-hoz képest 19,7 százalékkal nőtt a foglalások száma, az utasoké pedig 27 százalékkal.

Magyarországon még a globálisnál is nagyobb mértékben nőtt az érdeklődés, innen 47 százalékkal többen foglaltak, ez alapján pedig másfélszer többen utazhatnak idén, mint tavaly.

A legtöbben a genfi repülőtérre foglaltak, ezt követi a bázeli és a zürichi repülőtér. Genfbe jelenleg a legtöbben Prágából, Londonból és Barcelonából foglaltak, Bázel pedig a Budapestről és a Varsóból induló utasok körében népszerű kiugróan.

Sőt, olyannyira népszerű a Budapest-Bázel útvonal, hogy a Svájcba irányuló forgalmat is vezeti.

Magyarországról Genf a második, Zürich pedig a harmadik legnépszerűbb repülős úti cél az inflációt is derekasan tűrő országba.

Eliska Reznícek Dockalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős alelnöke a kiugró népszerűség és a repülőjegyek árának alakulása kapcsán azt mondta, Svájc egész évben ideális úti cél a pihenéshez, a kereslet növekedéséhez pedig az új útvonalak és a gyakoribb járatok járulhatnak hozzá, miközben az árak nagyon kedvezőek maradhatnak.

Hozzátette, az eddigi foglalási adatok alapján átlagosan 16,3 százalékkal olcsóbbak a repjegyek, mint tavaly. A tavaszi szünet alatt azonban még ennél is olcsóbban lehetett jegyhez jutni Magyarországról.

A semleges Svájc szokatlan döntést hozott

A svájci Szövetségi Tanács szerdán jóváhagyta az ország csatlakozását az európai légvédelmi projekthez.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->