A találkozót követően egy névtelenséget kérő amerikai diplomata az AFP hírügynökségnek azt mondta: Washingtont aggasztják azok a hackertámadások, amelyek csaknem 25 amerikai vállalatot, illetve más intézményt értek az utóbbi időben, és amelyek mögött kínai elkövetőket sejtenek; valamint az, hogy a két ország és hadseregeik közötti kommunikációs csatornák befagytak, ezért Blinken ezek újranyitását sürgette.

Az amerikai diplomata szerint Kína elutasította a hadseregek közötti párbeszéd újrafelvételét, mert továbbra is azt követeli, hogy az Egyesült Államok oldja fel a kínai védelmi miniszterrel, Li Sang-fuval szembeni szankciókat. A szankciókat azzal indokolták, hogy a miniszternek 2017-ben szerepe volt egy oroszországi fegyverbeszerzésben.

Matthew Miller amerikai külügyi szóvivő a Reuters hírügynökségnek azt mondta: „a nyílt és konstruktív" megbeszélésen a nézetkülönbségeken kívül számos témáról, köztük a Tajvani-szoros biztonsága érdekében szükséges együttműködésről is szó esett, hogy elkerülhessék a félreértéseket, és az ezekből fakadó konfliktusokat.

Több mint húszmilliárd felhasználónév és jelszókombináció került a hackerek kezébe

Az elmúlt évben már 24 milliárd felhasználónév és jelszókombináció volt a kiberbűnözők kezében, ami 65 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az üzleti és otthoni biztonságtechnikai szoftvermegoldások nemzetközi szállítója, az ESET elemzése szerint az idén tovább nő az ellopott azonosítók száma. Bővebben >>>