A Wizz Air a mai naptól elindítja közvetlen járatait a Zaventemben található brüsszeli repülőtérre. Belgium fővárosának fő repülőterére hétfőtől péntekig repülhetnek az utazni vágyók, emellett pedig a Charleroi repülőtér is elérhető marad a légitársaság kínálatában – írja közleményében a légitársaság.

Az új repülőtér használatba vétele jelentősen megkönnyíti a Brüsszelbe való utazást, hiszen az utasoknak eddig kizárólag a Brüsszeltől 46 kilométerre található Charleroi repülőtéren keresztül volt lehetőségük a belga fővárosba utazni. A brüsszeli repülőtér sokkal közelebb, mindössze 12 kilométerre található a város szívétől.

A járatok az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége idején elérhetők.

„Idén második félévben 34 százalékkal több szék érhető el a magyar és a belga főváros között, de a Wizz Air kínálata ennél nagyobb mértékben, ezen a légi viszonylaton, 73 százalékkal bővül az előző év azonos időszakához képest, ami kiemelkedő. Bízunk benne, hogy a magyar EU-elnökség után is megmarad a bőséges kínálat, biztosítva a két főváros között közlekedő utasoknak több utazási lehetőséget, versenyképes jegyárakat és a turizmus fellendülését a két ország között” – mondta Ritter Máté, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén nyáron hat új Budapestről induló útvonallal kedveskedhetünk utasainknak, amelyek közül kettőt június elején már el is indítottunk. Brüsszel egy közkedvelt úti cél, amely az új repülőtér igénybevételével sokkal könnyebben megközelíthető. A város látnivalói, kulináris és kulturális gazdagsága garantáltan különleges élményt biztosít mindenkinek. A WIZZ csapatával alig várjuk, hogy fedélzetünkön köszönthessük utasainkat

– mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A Wizz Air 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, illetve a nyár folyamán további öt új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl. Az utasok idei nyáron már Stuttgartba és Valenciába is repülhetnek a légitársasággal, illetve hamarosan Brassóba, Bukarestbe és Jerevánba is közvetlenül eljuthatnak.

Így cselezheti ki a légitársaságok algoritmusát és rejtett költségeit

A nyár beköszöntével érdemes izzítani az utazási akció-figyelő szenzorainkat, hogy a lehető legjobb repülési ajánlatokra csaphassunk le. Árriasztás, inkognitó-mód, szombat-kultusz: összegyűjtöttük azokat a trükköket, amelyekkel garantáltan lefaraghat az utazási költségekből.