Korábban is lehetett bármilyen valutában rugalmas megtakarítási számlát létrehozni a Revolut szolgáltatásán belül, a forintalapú megtakarítások esetében azonban most egy új, jóval kedvezőbb kamatot kínál a szolgáltató.

Az azonnali hozzáférhetőséggel rendelkező megtakarítási számlán naponta történik meg a kamatjóváírás, a használata pedig teljesen díjmentes, beleértve a befizetést és a pénzfelvételt is – írta meg a fintech.hu.

A kamatok előfizetői csomagonként változnak:

 

  • A Standard és Plus Revolut-számlákon évi 1,25 százalékos a bruttó kamat, ami nettó 1,06 százaléknak felel meg.
  • A Premium számlákon 3,25 százalékos bruttó, azaz 2,76 százalékos nettó évi kamat évrvényesül,
  • A Metal csomag esetében a bruttó évi kamat 4,25, míg a nettó 3,61 százalék,
  • Az Ultra előfizetéssel rendelkezők pedig évi bruttó 4,75 százalékos kamatot élvezhetnek, ami nettóban 4,03 százalék.

 

Az új kamatok a már meglévő forintalapú megtakarítási számlákra is érvényesek. Akinek azonban eddig nem volt számlája, annak egy állandó magyarországi lakcímmel vagy adóilletőséggel kell rendelkeznie, hogy megtakarítási számlája lehessen.

A megtakarítási számlák a litván betétbiztosítási rendszer által védve vannak, a Revolutnak tartott összes bankbetétre együttesen 100 ezer euró biztosítási limit vonatkozik. A számlákhoz nem tartozik minimális összeg, amit be kell fizetni, azonban a maximális megengedett betét 20 millió forint.

 

 

 

Ezzel a módszerrel ingyen vehet fel készpénzt

Készpénzfelvételi díj? Valutaváltási díjak? Középárfolyam? Ezek manapság mind-mind olyan apró, rejtett költségek, amelyeket apránként, cserébe rendszeresen vonják le a számlánkról. Noha ezek általában pár ezer forintot jelentenek havonta, éves szinten viszont a sok kicsi sokra megy a bankok javára. Feltéve, ha nem lépünk.