Összesen 5,57 millió eurót termelt 2023 első három negyedévében az üzleti park – derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján megjelent harmadik negyedévi üzleti jelentéséből. Az ingatlan bérbeadásból származó bevételük 12,6 millió volt a bázisidőszak 11,5 millió eurójával szemben.

A jelentés szerint a kedvező eredmény részben a bérleti díjak euróövezeti inflációt követő indexálásának, részben pedig a bérbeadott ingatlanok átlagon felüli, 97 százalékos kihasználtságának köszönhető.

A jelentős eredménynövelő tényező volt a jelenlegi kamatkörnyezetben a szabad pénzeszközön realizált kamatbevételeknek is – írja az MTI.

A kilenc havi kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 490 ezer euróval, azaz mintegy 5 százalékkal, az adózott eredmény 1,3 millió euróval, 29 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszaki adatot.

Az adózott eredmény 7,5 millió euró volt az előző év ugyanazon időszakának 6,9 millió eurós eredményéhez képest.

A cég vezetése idén 16,9 millió eurós, az előző évhez képest 9 százalékkal nagyobb árbevételre számít.

Bojár Gábor: Orbán Viktor a huxitra készül, kivezeti az országot az unióból

A valódi cél a huxit, Magyarország kivezetése az unióból – fogalmazott Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, aki szerint nehéz megdolgozni a magyarok véleményét, hiszen a többség erősen uniópárti.
Bővebben--->