Egy német startup kifejlesztett egy olyan módszert, amellyel 42 ismert autómodellbe is beilleszthető az akkumulátor, így a járművek benzinesből elektromossá alakulhatnak át akár 8 órán belül – írja az Euronews.

Az ötlet nem új, azonban a jelenlegi piaci cégek a hasonló átalakításokat két héttől hat hónapig terjedő időszak alatt tudják elvégezni egy belső égésű motoros autón. 

A nemrég indult e-Revoltnál azonban úgy gondolják, hogy egy újszerű munkafolyamat és akkumulátor-kialakítás segítségével az autótulajdonosok várakozási ideje mindössze néhány órára csökkenhet.

Kivesszük a belső égésű motort, és van egy vázunk, amely a motor régi pontjait használja fel. Így egyszerűen csak kicseréljük a motort az új vázzal és a többi alkatrésszel. Ezért vagyunk sokkal gyorsabbak

– magyarázta a módszerük lényegét Timo Walden, az e-Revolt projektmenedzsere és egyik első befektetője.

A folyamat magában foglalja a régi motorblokk eltávolítását az autóból, a szabadalmaztatott akkumulátortechnológiára és motorvázra cserélését, valamint a jármű teljes digitalizálását is.

Az átalakítás 12 és 15 ezer euró közötti költséggel jár, ami sok olyan autótulajdonosnak jelent megfizethető alternatívát, akik jelenleg nem tudják megfizetni egy új elektromos autó árát.

Valami történik – több gyártó is kifarolt az elektromos autók mögül

Drasztikusan emelkedtek az elektromos autók eladásai az elmúlt években, azonban korántsem annyira, mint azt a gyártók korábban remélték. Az Egyesült Államokban vannak már olyan autógyártók, akik elkezdtek kifordulni az elektromos autó projektek mögül. Bővebben --->