étterem

12.
09.
11:49
Nagy az öröm Budapesten - erre jutott pénz

Nagy az öröm Budapesten - erre jutott pénz

Válság ide, válság oda az év végén dübörög a céges buliszezon. A hagyományos év végi \"összeröffenésekre\" úgy látszik nem sajnálják a pénzt a vállalatok, mert a népszerű éttermekbe már nem lehet helyet találni.

Szerző(k): Szakonyi Péter
08.
28.
13:41
A családi költségvetés negyedét költjük élelmiszerre

A családi költségvetés negyedét költjük élelmiszerre

A kilencvenes évek közepén a hazai háztartások nagyjából egyharmadnyi fizetést áldoztak élelemre, és ez a mutatószám mára sem változott sokat, mely jól mutatja, hogy a fogyasztás szerkezetváltása, ami egyben a gazdaság modernizációját is jelenti, lassan halad előre – emelte ki előadásában Kozák Ákos, a GfK Hungária igazgatója, a BGF docense a Kiterjesztett marketing konferencián.

Szerző(k): Economx
07.
26.
13:31
Csalódott a többség az olimpiában

Csalódott a többség az olimpiában

A brit kis- és középvállalkozások, elsősorban a vendéglősök többsége csalódott az egy évvel ezelőtt tartott olimpiában. Csak azoknak hozott nagyobb forgalmat az esemény, akiknek az üzlete közvetlenül a látogatók közlekedési útvonalai mellett volt.

Szerző(k): NAPI
04.
30.
12:36
Spanyolországban van a világ legjobb étterme

Spanyolországban van a világ legjobb étterme

A spanyol El Celler de Can Roca lett a világ legjobb étterme a Restaurant magazin listája szerint, helyet cserélve az elmúlt három évben első helyezett, most a második helyre szorult dán Nomával. (Képünk illusztráció)

Szerző(k): NAPI
03.
16.
19:05
Már a Michelin-csillagos éttermeket is elérte a menüzés

Már a Michelin-csillagos éttermeket is elérte a menüzés

Nem a drága hozzávalótól lesz jó egy étterem, annál a szakács személyisége is fontosabb – véli Michael L. Ellis, a Michelin Guide-ok igazgatója.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
02.
04.
16:11
\"Elindult valami nagyon jó Magyarországon\"

\"Elindult valami nagyon jó Magyarországon\"

Az látszik, hogy elindult valami nagyon jó az országban − fogalmazott lapunknak Niszkács Anna, a Michelin-csillagos Onyx étterem marketing- és pr-managere, aki szerint számos jó étterem van már itthon, ahova kétségek nélkül be lehet ülni, valamint egyre többen járnak piacra és főznek otthon.

Szerző(k): Hőnyi Gyula
02.
04.
15:14
Beszállt az állam is: milliók a séfversenyre

Beszállt az állam is: milliók a séfversenyre

A politika is rátalált az egyik legrangosabbnak számító séfversenyen, a Bocuse d\'Oron való szereplésre, a Miniszterelnökség 25 millió forint támogatást ajánlott fel a felkészülésre, ami újabb lehetőséget kínál a magyar csapat számára a következő versenyen való jó szereplésre.

Szerző(k): Hőnyi Gyula
02.
03.
12:25
Vesztett fényéből a Torkos Csütörtök

Vesztett fényéből a Torkos Csütörtök

Három év alatt százezerrel csökkent az 50 százalékos kedvezményes étkezést biztosító Torkos Csütörtök vendégeinek száma. A csatlakozó éttermek érdeklődése tavaly és idén is visszaesést mutat a korábbi évekhez képest. Az akciózó éttermeket felkeresők ugyanakkor elégedettek a vendéglátással.

Szerző(k): NAPI
02.
03.
10:41
Menüzéssel, közétkeztetéssel készülnek az éttermek

Menüzéssel, közétkeztetéssel készülnek az éttermek

Vendég nincs, ha van, akkor sem költ sokat, a költségek pedig csak nőnek – mondták a Napi Gazdaság által megszólaltatott éttermek. Sokat segíthetne egy, a szektort érintő áfacsökkentés, de a jelenlegi gazdasági helyzetben erre sok remény nincs.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan