étterem

06.
04.
07:09
Durva leárazás a magyar vendéglátóhelyeken? Ebben ne bízzon!

Durva leárazás a magyar vendéglátóhelyeken? Ebben ne bízzon!

Aki arra számított, hogy a vendéglátóipar az újranyitás után hatalmas árkedvezményekkel fog elrugaszkodni a padlótól, az várhatóan nagyot fog csalódni. Az érme másik oldalán viszont ott vannak az éttermek professzionális alapanyag-beszállítói, akik március óta túltermeléssel küzdenek. A járványhelyzet rengeteg bizonytalanságot hozott, még az étlapoknál is komoly átváltozást indult el. Ám a talpon maradó szereplők akár jól is kijöhetnek a mostani krízisből - ezt várják a nagybani főzőkonyhák egyik vezető kiszolgálópartnerénél.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
27.
13:59
Lesújtó nyitás utáni helyzetről vallottak a belvárosi vendéglátósok

Lesújtó nyitás utáni helyzetről vallottak a belvárosi vendéglátósok

Az üzletek fele tudott csak kinyitni a főváros bevásárlóutcáiban: sokan nem tudtak azonnal reagálni a korlátozások feloldására, mások úgy látták, hogy a nyitással csak a meglévő veszteségeiket növelnék. Kevés vendéggel, 20-30 százalékos bevétellel zajlott a kijárási korlátozások utáni első hét, bértámogatásra, áfacsökkentésre és vissza nem térítendő támogatásokra volna szükség a túléléshez.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
26.
16:20
Megvan az első újranyitó Michelin-csillagos magyar étterem

Megvan az első újranyitó Michelin-csillagos magyar étterem

A magyarországi Michelin-csillagos éttermek közül elsőként a Stand Étterem nyitja meg a napokban a foglalási rendszerét, és a tervek szerint június 16-tól ismét nyitva tart - tudta meg a Dining Guide.

Szerző(k): Domokos László
05.
17.
15:06
Meglepő újításokkal készülnek a vendéglők a nyitásra

Meglepő újításokkal készülnek a vendéglők a nyitásra

Különbözőképpen készülnek a vendéglősök a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozások feloldására: van, amelyikük ki sem nyit, amíg a pincéreknek arcmaszkot kellene hordaniuk, van amelyik paravánokkal választja el az asztalokat egymástól. Egy valamiben egyetértenek: új korszak kezdődik a vendéglátásban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
10:39
Ez lehet hétfőtől: maszkos pincérek, maszk nélküli vendégek

Ez lehet hétfőtől: maszkos pincérek, maszk nélküli vendégek

A másfél méteres védőtávolságot meg kell majd tartani a zárt étteremekben, de a maszkot csak az ott dolgozóknak kell hordaniuk.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
15.
13:10
Koronavírus: a vendégek készen állnak arra, hogy visszatérjenek az éttermekbe

Koronavírus: a vendégek készen állnak arra, hogy visszatérjenek az éttermekbe

A vendégek alig várják, hogy újra étterembe ehessenek, ennek érdekében pedig attól sem riadnak vissza, ha kisebb kellemetlenségekkel szembesülnek majd - derül ki egy friss felmérésből.

Szerző(k): Domokos László
05.
12.
12:30
Hogyan lehet túlélni több hónap kényszerszünetet a vendéglátásban?

Hogyan lehet túlélni több hónap kényszerszünetet a vendéglátásban?

Online beszélgetéssorozatunkban kedden 14 órától Zsidai Zoltán Roy, Zakar Kata és Hlatky-Schlichter Hubert étterem-tulajdonosok véleményét ismerhetjük meg. Arról beszélgetünk velük, hogy mi lesz a budapesti és vidéki éttermekkel.

Szerző(k): Economx
04.
29.
09:10
Újabb pizzakiszállítóra csapott le a hatóság

Újabb pizzakiszállítóra csapott le a hatóság

Felfüggesztette a Heves megyében található pizzakészítéssel és házhoz szállítással foglalkozó Ász Konyha Kft. tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a hivatal szakemberei számos súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel a helyszíni ellenőrzésnél.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
28.
13:40
Koronavírus: májusban nyitnak az éttermek és a szállodák Ausztriában

Koronavírus: májusban nyitnak az éttermek és a szállodák Ausztriában

Május 15-én kinyithatnak az éttermek, május 29-én pedig a szállodák, az uszodák és a szabadidős létesítmények (állatkertek, turisztikai látnivalók) Ausztriában - jelentette be Elisabeth Köstinger turizmusért is felelős miniszter kedden.

Szerző(k): Domokos László