A káposzta több mint duplájára, a vöröshagyma másfélszeresére drágult 2015 és 2019 között, a ponty kilója 1080 forintról 2170-re emelkedett, ami 101 százalékos drágulás - derül ki a Pénzcentrum gyűjtéséből.
Szerző(k): Szepesi AnitaElképesztően megugrottak a zöldségárak Lengyelországban: a több száz százalékos növekedés normálisnak mondható.
Szerző(k): Barabás JúliaKampányt indít a nyúlhús fogyasztásának ösztönzésére az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács - jelentették be a szervezők pénteken közös sajtótájékoztatón, Budapesten.
Szerző(k): K. Kiss GergelyTovább tarol a sertéspestis Kínában, és ezzel egyidőben elindult a sertéshús árának gyors emelkedése is. A kocatelepeken pedig már várólistát készítenek, olyan nagy az érdeklődés a malacok iránt. Sok helyen csak készpénzért adják a sorban álló tenyésztőknek az állatokat.
Szerző(k): Szakonyi PéterHat éve legtöbb baromfihúst exportált Kína az Európai Unióba idén áprilisban - írta az MTI a Hszinhua hírügynökségre hivatkozva.
Szerző(k): Domokos ErikaA lengyelek jelentős hányada legalább részben hátat fordított a húsevésnek, pedig például az ottani marhahús minősége kiváló. Részben a szocializmus alatti hiánygazdaság a felelős.
Szerző(k): Barabás JúliaSzupermarketekben vásárolt csirkehús mintáját elemezték egy német laboratóriumban: a minták több mint felében antibiotikum-rezisztens baktériumokat találtak. Nem is direkt, hanem a keresztszennyezés az igazán veszélyes.
Szerző(k): Szabó DánielEgyre több pékség és hús-, és hentesáru üzlet zár be Németországban a kisiparosok országos szövetségének (ZDH) kedden megjelent kimutatása szerint - írja az MTI.
Szerző(k): Szász Péter