Borlopásért 4 évet meghaladó börtönre ítéltek egy férfit és egy nőt Spanyolországban. A hatóságok „mentségére” szóljon: több mint másfélmillió euró értékű lopásról van szó.
Szerző(k): EconomxA jelenlegi hiányos szabályozás miatt a rossz minőségű import termékek vannak többségben a borecet-piacon Magyarországon. A hazai termelők egyesületbe tömörültek és az agrárkamara valamint a minisztérium szakmai segítségét kérik a megoldás érdekében
Szerző(k): Sz.Horváth ZsoltÖnálló szervezet felügyeli a jövőben a bormarketing megvalósulását, ez lesz a feladata a száz százalékos állami tulajdonban lévő Magyar Bormarketing Ügynökség Zrt.-nek. Tavaly nyár óta van már ennek a területnek kormánybiztosa is.
Szerző(k): Sz.Horváth ZsoltDecemberben is a hazai turizmus középpontja szeretne lenni a Balaton. A tóparti vállalkozások fantáziája határtalan, még év végén is egymást követik a programok. Ami fontos, hogy a látogatók éhesen és szomjasan érkezzenek, mert a rendezvények fő témája a gasztronómia.
Szerző(k): Sz.Horváth ZsoltÉvi 3 milliárd forintot biztosít a kormány a hamarosan elkészülő nemzeti bormarketing stratégia megvalósítására - jelentette be Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos.
Szerző(k): Domokos ErikaÉszakkelet-Magyarország csúcsszállodája a Minaro Hotel Tokaj MGallery az egykori andezitkő bánya területén épült, a világörökségi borvidéken található. Négy emeleten, száz szobával várja a vendégeit, akiket a dél-amerikai formatervezéssel is csábít - írja a Turizmus.
Szerző(k): Koncsek RitaSzlovénia egyre többet törődik a fenntarthatósággal, ennek egyik része, hogy a helyi termelőktől vásárolnak, az organikus kézműves termékeket igyekeznek felszolgálni az éttermekben. Érdemes kipróbálni az ottani pálinkát, a helyi húsból készült hamburgert vagy a narancsbort.
Szerző(k): Herman BernadettEgy minőségi borokat előállító szlovákiai családi borászat nagy sikert ért el a világ legrangosabb borversenyén. Olyan területen gazdálkodnak, amiről mások lemondtak, de megragadták a lehetőséget.
Szerző(k): Komócsin SándorVan-e értelme a magyar borpiacon high level kategóriájú borokat készíteni, és ha igen, akkor azt mikor illik meginni? Mindez az Egri Bikavér Ünnepi Napok kapcsán került szóba, mivel sajtóhírek szerint egy új, felső kategóriás bikavért fognak bemutatni. A Napi.hu friss videós podcastjában ma borról és borászatról beszélgettünk Gál Tibor borásszal.
Szerző(k): Szabó M. István