Felhősödik az ég Magyarország felett az európai parlamenti választások után, miután egy olyan párt vált a mostani választásokkal az ellenzék vezető erejévé, amelyikről semmit nem tudunk – írja Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet vezetője.

Az Indexen megjelent írásában a volt miniszter arról is írt ennek kapcsán, hogy a Tisza Párt létezése elég megdöbbentő látlelet Magyarországról, valamint az indulatok elsöprő erejéről, mivel a rá adott szavazatok csak Fidesz- (Orbán Viktor) és baloldal- (Gyurcsány Ferenc) ellenes voksként értelmezhetőek.

Fodor Gábor szerint az, hogy az EP-ben azonnal felvették őket a mérsékelt jobboldali Néppártba úgy, hogy lényegében még működő pártjuk sincs

azt mutatja, hogy Magyar Péternek egyfajta hazai Donald Tusk szerepet szánnak többen külföldön.

A korábbi liberális politikus arról is szót ejtett, hogy az is aggasztó a jelenlegi helyzet szempontjából, hogy továbbra is késik a magyar gazdaság kilábalása a válságból, illetve hogy a választás után az Európai Bizottság eljárást javasolt Magyarországgal szemben a költségvetés állapota miatt.

A fenti folyamattal párhuzamosan pedig nyilvánosságra hozták az Európai Bíróság ítéletét is, amely magas büntetéssel sújtotta Magyarországot. A bíróság a menekültüggyel kapcsolatos döntések és jogszabályszegések miatt 200 millió euró, a változtatások megtételéig további napi 1 millió euró bírság megfizetésére kötelezte Magyarországot.

Megszólalt Terminátor, akit Magyar Péter megnevezett törölt posztjában

Magyar Péter csütörtöki bulizása egy belvárosi szórakozóhelyen dulakodásba fulladt. Az esetről készített, ám utólag törölt posztjában megemlítette a világbajnok táncos és ingatlanfejlesztő Kollár Steve-t is. A vállalkozó nyilatkozott a politikussal való kapcsolatáról és a szórakozóhelyen kialakult konfliktusról is, amelynek szemtanúja volt.