A frakció a keddi, Brüsszelben tartott ülésén 97 százalékos támogatás mellett járult hozzá a Tisza Párt felvételéhez. A parlamenti képviselőcsoport tagjai ezzel megerősítették a párt választási listáján szereplő hét képviselő, azaz Magyar Péter, Dávid Dóra, Tarr Zoltán, Kulja András, Lakos Eszter, Gerzsenyi Gabriella és Kollár Kinga részvételét a frakció munkájában.

A Tisza Párt hét képviselője mellett további hét új tagot is felvett a sorai közé az EPP.

A Néppárt közölte, hogy az új tagokkal megszilárdítja pozícióját, mint az EP legerősebb képviselőcsoportja. Hozzátették, hogy az érintett EP-képviselők a mostani döntéssel csak az EPP parlamenti képviselőcsoportjához csatlakoztak, a frakció pártcsaládjához azonban nem.

A listavezető Magyar Péter korábban úgy nyilatkozott, hogy nem fog beülni az Európai Parlamentbe, ám a sorsát végül a szimpatizánsaira bízta és megszavaztatta velük, akik a mandátum felvétele mellett voksoltak.

Ennyit fog zsebre vágni Magyar Péter az EP-ben

Továbbra is kitűnő megélhetést jelent, ha európai parlamenti képviselő az ember, hiszen az uniós törvényhozók nagyjából havi 3 millió forintot rakhatnak zsebre adózás után.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→