Tisza Párt EP-listájának első helyén szereplő Magyar bejegyzését azzal kezdi: „az idősebbek és a kortársaim a megmondhatói annak, hogy micsoda várakozás előzte meg a belépésünket. Sokan úgy hitték, hogy az uniós tagsággal végre odakerül Magyarország, ahova mindig is tartoznia kellett volna. Azt hittük, hogy a Kárpát-medence végre egyszer, nem a soha be nem váltott ígéretek földje lesz."

Hét ilyen állam van csak az EU-ban, Magyarország az egyik

Beindult már a 2021-2027-es uniós ciklus, de közben a 2014-2020-as sem zárult még le. Hét uniós tagállam hívta le az összes rendelkezésére álló forrást az előző hétéves időszakból, jó hír, hogy Magyarország is köztük van. A persely feltörése az első lépés Navracsics Tibor szerint is: a nekünk járó keret egészének lehívása, ezután jön az, hogy az elérhető forrásokat a hatékonyság növelésére, a versenyképesség javítására fordítsuk.

Hozzáteszi: nem az unió és nem a magyar emberek hibája, hogy nem így lett. Szerinte „a belépéskor éltanulók voltunk. Húsz év alatt negyvenezer milliárd forint uniós forrás érkezett hazánkba. Ez a pénz kétszerese annak, mint amiből a porig bombázott Németországot újjáépítették a II. világháború után."

„Ha húszezreseket egymás mellé tennénk, akkor ennyi pénzzel eljutnánk a Holdig. És mégis mi történt?" – teszi fel a kérdést a közösségi oldalán. – Gyurcsány és  Orbán alatt éltanulóból az unió második legszegényebb tagállama és hivatalosan a legkorruptabb országa lettünk, adja meg a választ. 
Magyar nemrég arról beszélt, pont azért nem törődik senki sem az Európai Unióban, sem az Európai Parlamentben, ha elfogadnak egy Magyarországgal kapcsolatos jelentést, mert ez megtörténik minden héten. Ha az uniós képviselők néhány alapvető problémára koncentrálnának – mint a médiapluralizmus kérdése, a tanárok ellehetetlenítése, vagy éppen az igazságszolgáltatás függetlensége – akkor hatékonyabbak lehetnének.

Végül Magyar Péter neve is felkerült a saját pártja EP-listájára

A Nemzeti Választási Bizottság április 14-én vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, amelynek első helyére Magyar Péter került.