A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 190,4 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel 68 673,84 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint egy céláremelésen kívül, ami OTP-t érintette, nem jelent meg kibocsátói hír, így nincs különösebb oka annak, hogy a kedvező nemzetközi hangulat ellenére visszafogottan alakult a kereskedés. Szemán Péter úgy véli, hogy a Magyar Telekom a befektetői várakozások miatt erősödhetett, a társaság első negyedéves jelentését a tőzsdezárás után teszik csak közzé.

  • A Mol 10 forinttal, 0,33 százalékkal 3034 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,05 százalékkal 18 240 forintra erősödött, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 9 forinttal, 0,96 százalékkal 951 forintra nőtt, forgalma 867,6 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,31 százalékkal 9445 forintra esett, a részvények forgalma 827,1 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6084,13 ponton zárt szerdán, ez 16,42 pontos, 0,27 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Ezért viszi a pénzt Közép-Ázsiába az OTP

Üzbegisztán most van abban a helyzetben, mint Magyarország 30-40 évvel ezelőtt. Az OTP Csoport kihasználva a helyzetet, megvásárolt egy korábban állami tulajdonban lévő bankot, a pénzintézet bemutatta a sikersztorit. Tudósítás Üzbegisztánból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!