Október 15-én eladta az Opus Global Nyrt. érdekeltségi körébe tartozó Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. a kizárólagos tulajdonában lévő Holiday Resort Kreischberg-Murau G.m.b.H. 100 százalékos üzletrészét, amelynek 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képezi az ausztriai Sankt Georgen ob Murauban található Hotel Relax Resort és a Hotel Alpenblick - jelentette be a Mészáros Lőrinc tulajdonába tartozó cég a tőzsdén. A vevő nevét nem közölték, és az osztrák cégadatokban sem létszik még az új tulajdonos neve (a szerk).

A fenti szállodák eltérő tulajdonságokkal bírnak a Hunguest Hotels Zrt. portfóliójának zömét kitevő nagy kapacitású, közvetlen fürdőkapcsolattal rendelkező hotelekhez képest, ezért az értékesítésük hozzájárul az egységesebb termékkínálat kialakításához, továbbá az eladásból befolyó összeg forrást biztosít további fejlesztések és akvizíciók finanszírozására - közölte Mészáros Lőrinc többségi érdekeltségébe tartozó Opus, amely az Alpenblick hotelt a korábban becsődölt Buda-Bash Brókerház tulajdonosaitól szerezte meg, míg a Relax korábban a Hunguest felvásárlásával került Mészárosékhoz. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!